AUSÅS


Områdesbeskrivning 

Två mil norr om Helsingborg och en mil söder om Ängelholm, ligger småorten Ausås. Ausås tillhör Ängelholms kommun och är en av kommunens äldsta byar. Orten har en av Skånes äldsta väderkvarnar. Ausåsskatten upptäcktes i Ausås sommaren 1999 och var en stor silverskatt med över 400 silvermynt, skedar, kors, kedjor och smycken som grävts er i jorden vid en av byns gårdar. Skatten hittades när en grävmaskin skulle gräva för en trekammarbrunn och skatten grävdes förmodligen ner under orosåret 1676. Denna skatt återfinns idag på Historiska museet i Lund. 


Kommunikation

På tjugominuter med regionbuss från Skånetrafiken ankommer du till Ängelholm station. Bussen går cirka en gång i timmen. 


Service

Orten Ausås har en kyrka, bibliotek, förskola, fritidshem och scoutkår. I Ausås finns även av Sveriges största plantskolor och här har funnits flera lanthandlare. 


Utbildning

Ausås Förskola ligger i Ausås med två olika avdelningar. Utbildning för de äldre barnen erbjuds i Ängelholms kommun. 

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter i Ausås:


 

Vagnmarkarelid 14

I Ausås finns en villa på 4 rum och kök, på 103 kvm med tillhörande varport och stor trädgård. Huset är byggt 1992 och villan riktar sig mot de som vill ha ett trevligt och stillsamt boende.