FÖRSLÖV


Områdesbeskrivning 

Förslöv är en tätort i Båstads kommun, som ligger vid den södra ingången till Hallandsåstunneln. I Förslöv bor det flest barnfamiljer i kommunen. Möjligtvis för att Förslöv erbjuder bra skolor, en engagerad idrottsförening och idrottsplats. Tätorten innehar Förslövs kyrka, en idrottsplats, en idrottshall där innebandy är populärt, en brandstation och är även hem till en rad storföretag såsom PEAB och Lindab. 


Kommunikation

Det tar endast tio minuter med bil till Ängelholms flygplats. I dagsläget nås Förslöv av kollektivtrafik genom bussar till Ängelholm och Båstad vilket tar cirka 20 minuter åt vardera håll. Som en följd av att Hallandsåstunneln tas i drift skapas också möjligheter att förbättra kollektivtrafiken i de södra kommundelarna. En Pågatågsstation för tågtrafik skall stå klar december 2015, då invigningen av den nya Västkustbanan genom Hallansåstunnlarna kommer att äga rum. 


Service

Förslöv har en idrottsförening Förslövs IF, som huserar på Bjärevallen som är byn idrottsplats. Orten innehar också en kyrka, bensinmack och matvarubutik. I Förslöv ligger även Heberleins charkuteri kända för sitt kött och charkuteriverksamhet.


Utbildning

Förslöv skola har utbildning i form av förskola och sedan grundskola för årskurs 1-6. Båstads kommun erbjuder också invånarna i Förslöv Montessori i Båstad. Fristående förskolealternativ finns också samt dagbarnsvårdare.

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter i Förslöv:


 

Bäckvägen 1-29

Fastigheten i Förslöv består av 11 parhus med två lägenheter i varje parhus. Storleken på lägenheterna varierar mellan 2 och 5 rum och kök samt även varierande mellan 1 och 1,5 plan. Till varje lägenhet tillhör en trädgård och tillgång till förråd finns i separat byggnad.