LARÖD


Områdesbeskrivning 

Laröd är ett samhälle nära skogen och havet, beläget längs landborgskanten norr om Helsingborg. Med mellan fem till tio minuters cykelavstånd från Laröd finns Öresunds badstränder och Pålsjö skog. Laröd omges av ett högt naturvärde med Kulla Gunnarstorps naturreservat i norr och Christinelunds ädellövskog i öster. Söder om Laröd ligger Sofiero Slott, med sin slottsträdgård som är ett populärt turistmål med sina återkommande utställningar och konserter, inom promenadavstånd.  


Kommunikation

Skånetrafiken driver busstrafik mellan Laröd och Helsingborg Centrum cirka var tionde minut under rusningstrafik. Möjligheten att ta sig norröver mot Viken, Höganäs och Mölle finns också genom Skånetrafikens utbud. Med bil tar det 10 minuter att ta sig från Laröd till Helsingborg. 


Service

Laröd innehar matvarubutik, post, inredningsbutik, blomsterbutik, bibliotek, vårdcentral, sjukgymnast, massage, ridklubb samt gymanläggning. I och omkring Laröd finns förutsättningar för många olika fritidsaktiviteter. Hittarps IK är Laröds fotbolls- och gymnastikförening, som är en av Helsingborgs största klubbar och spelar på Laröd IP. Laröd IP har utöver fotbollsplaner även Helsingborgs största inomhushall, Hittarpshallen, med möjlighet att spela tennis, handboll, basket, badminton och volleyboll.  


Utbildning

Laröd har två skolor, Laröd Skola samt Holstagårdsskolan, för årskurs 1-9, och sju stycken förskolor med både kommunala och fristående alternativ. 

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter i Laröd:


 

Ardennervägen 5-57

Hyresrätterna i Laröd är belägna på Ardennervägen 5-57 och består av radhus 1 eller 2 plan i varierande storlekar från 2 till 5 rum och kök.Till varje radhus tillhör ett förråd och en garageplats. 


 

Galoppvägen 2-26

På Galoppvägen 2-26 hyr vi ut radhus 1 eller 2 plan i varierande storlekar från 2 till 5 rum och kök.Till varje radhus tillhör ett förråd och en garageplats.