MÖRARP


Områdesbeskrivning 

Femton kilometer öster och sju kilometer väster om Helsingborg ligger Mörarp. Mörarp räknas som en förort till Helsingborg, då de flesta studerar eller arbetar i staden. Mörarp är ett välordnat och modernt villasamhälle med tillgång till skola, fritidsgård och idrottshall. Mörarp blev en av stationerna på den järnväg som 1875 byggdes mellan Helsingborg och Hässleholm, vid början av 1970-talet slutade tågen stanna i Mörarp, men upptogs igen 1991 och därav har de boende tillgång till järnvägsstation i Mörarp. Mörarps IF spelar på Vidablick som ligger i den norra delen av byn. Idrottsplatsen ligger på en höjd och namnet kommer från den fina utsikten. Förutsättningar finns för att utöva gymnastik, fotboll, badminton och thaiboxning finns på Vidablick. 


Kommunikation

Pågatågen kör mellan Helsingborg, Åstorp, Hässleholm och Kristianstad. Turerna mellan Helsingborg och Mörarp går en gång i timmen och tar cirka tolv minuter, men turtätheten är högre på morgnarna och eftermiddagarna. Det finns även bussförbindelser mellan Helsingborg och Mörarp men då får man räkna med 25 minuters resväg. 


Service

Mörarp har egen livsmedelsaffär, postservice, pizzeria och blomsteraffär. Det finns även ett mycket stort serviceutbud som erbjuds i Hyllinge, bara sju kilometer ifrån Mörarp. 


Utbildning

Mörarp har förskola och grundskola årskurs 1-6. 

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter i Mörarp:


 

Mjölnaregatan 1-15 & Jägaregatan 2-10

Fastigheten i Mörarp är byggd 1974 och består av 52 radhus i 1-plan i varierande storlekar mellan 1 till 4 rum och kök.

Radhusen har en trädgård alternativt en uteplats som tillhör lägenheten.

En utvändig renovering i form av tak och fasader genomfördes under 2014.