OLYMPIA


Områdesbeskrivning 

Området Olympia är en statsdel i Helsingborg som ligger runt om idrottsparken Olympia, som också givit stadsdelen sitt namn. Stadsdelen omges av grönska med Slottshagen i väster som omger befästningstornet Kärnan, området runt Olympia med Olympiafältet kring fotbollsarenan med löparslingor och fotbollsplaner och två mindre grönområden såsom Blomsterängen och Skolängen som är belägna kring skolorna Olympia och Tycho Braheskolan.


Kommunikation

Det är gångavstånd till de centrala delarna av Helsingborg med cirka tio minuters promenad. Både stadsbussar och regionbussar  åker igenom området Olympia och därav går bussarna från och till Olympia väldigt ofta.


Service

Olympia är belägget väster om staden, men staden nås med cirka tio minuters gångavstånd. I området kring Olympia finns Helsingborgs Lasarett, pizzerior, trafikskola, livsmedelsbutik och, det som stadsdelen kanske mest är känt för, fotbollsarenan Olympia med tillhörande Idrottens hus. i Idrottens hus finns tillgång att utöva tennis, badminton, handboll, innebandy, basket, volleyboll, brottning, boxning och ishockey. 


Utbildning

När man befinner sig på Olympia är man mitt i ett stort utbud av utbildning. Här finns en mängd förskolor, grundskolor och gymnasium.

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter på Olympia:


 

Södra Stenbocksgatan 91

Endast ett stenkast ifrån arenan Olympia och mittemot Helsingborgs Lasarett ligger fastigheten Rovan 9. Fastigheten har 12 lägenheter i storlekarna 1 till 2 rum och kök.  Där finns även en kommersiell lokal som idag har en pizzeria som hyresgäst.