VÄSTRA FREDRIKSDAL


Områdesbeskrivning 

Två kilometer öster om Helsingborg ligger stadsdelen Fredriksdal, omgivet om stora grönområdet, vilket gör stadsdelen till ett stillsamt och trivsamt område. Endast ett stenkast ifrån Fredriksdals museer och trädgårdar, som är Sveriges näst största friluftsmuseum uppbyggt kring en herrgårdsliknande huvudbyggnad. Museet omfattar äldre stadskvarter från Helsingborgs centrala delar och omfattar även den berömda Fredriksdalsteatern, som är ett känt utflyktsmål under sommarmånaderna. 


Kommunikation

Stadsbussen går ungefär tre gånger i timmen under högtrafik till Helsingborg Centrum, men på gångavstånd nås också regionbussar.


Service

På endast femton minuters gångavstånd ligger Olympias idrottsanläggning med tillgång till inomhushall för idrottsaktiviteter, motionsslingor och fotbollsarenan Olympia, där Helsingborgs IF spelar. Med cykel når du även Filborna Arena som innehåller både gym och simhall. Vårdboendet Fredriksdalshemmet är också beläget i stadsdelen. Större matvarubutiker såsom Maxi, MAT och Lidl ligger på gångsavstånd. 


Utbildning

På Fredriksdal finns ett antal förskolor och grundskolor att välja emellan i närliggande stadsdelar. I närheten av Fredriksdal ligger gymnasieskolorna Filbornaskolan och Olympiaskolan.

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter på Västra Fredriksdal:


 

Larmvägen 22-32

Endast ett stenkast ifrån arenan Olympia och mittemot Helsingborgs Lasarett ligger fastigheten Rovan 9. Fastigheten har 12 lägenheter i storlekarna 1 till 2 rum och kök.  Där finns även en kommersiell lokal som idag har en pizzeria som hyresgäst.