ÖDÅKRA


Områdesbeskrivning 

Cirka 8 kilometer norr om Helsingborg Centrum, omedelbart söder om shoppingcentret Väla ligger Ödåkra. Med närheten till Helsingborg är Ödråka ett populärt område, som med åren har ständigt byggts ut. 

Ödåkra har ett rikt föreningsliv, med Ödråka IF som fotbollsklubb där hemmamatcherna spelas på Toftavallen. På Toftavallen finns även en sporthall för tennis och ett ridhus. Andra föreningar i trakten är Ödåkra Ridsällskap, IS Ödåkra Tennisklubb och Flening-Ödåkra Scoutkår.


Kommunikation

Ödåkra korsas av Västkustbanan, som är en Pågatågsstation mellan tågförbindelsen Halmstad/Ängelholm och Malmö. Ödåkra ligger också i anslutning till motorvägarna E6 och E20, och även E4.  


Service

Inom Ödråka finns ett vårdboende, bibliotek, folktandvård, barnavårdscentral och läkarmottagning. Med Sveriges fjärde största shoppingcenter Väla, som ständigt expanderar i storlek och branscher, har alla boende i Ödråka tillgång till en stor Shoppingdestanition. Inte bara butiker utan även ett stort antal restauranger och kaféer.


Utbildning

Ödåkra har två grundskolor för förskola till nionde klass, Gläntanskolan och Svenssgårdsskolan. Runtom Ödåkra finns även ett par kommunala och privata förskolor.  

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter i Ödåkra:


 

NP Mathiassons gata 2-8

På NP Mathiasssons gata 2-8 i Ödåkra förvaltar vi 48 lägenheter. Lägenheterna i området är i fint skick och till varje lägenhet hör en balkong eller trädgård. Lägenheterna finns i varierande storlekar från 2 till 4 rum och kök och från 61 till 91 kvadratmeter.