RYDEBÄCK


Områdesbeskrivning 

Rydebäck ligger längs kusten mellan Helsingborg och Landskrona, med cirka 6000 invånare. Bebyggelsen är till största del villor, men hyresrätterna ökar stadigt. Rydebäck har ett strategiskt läge och är en populär ort för dem som pendlar både norrut till Helsingborg och Ängelholm och söderut mot Lund och Malmö. 

Rydebäck har ett stort föreningsliv med tre idrottsklubbar, Rydebäcks IF för handboll och gymnastik, Fortuna FF för fotboll och Rydebäcks Ryttarförening för den som önskar rida. På Ryttarföreningen kan man även Pay and Ride. Rydebäck har också nära till golfklubben på Rya GK.


Kommunikation

Eftersom Rydebäck har en stadigt ökande befolkning, så ökar ständigt servicen i Rydebäck. Rydebäck har ett par restauranger, gym, livsmedelsbutik, apotek och vårdcentral. Under sommaren kan man även ta sig ner till vattnet för att äta på Fortuna by the sea. 


Service

Sedan 2001 går Västkustbanan genom Rydebäck, där både Öresundståg och Pågatåg stannar flera gånger i timmen, så det är lätt att ta sig både norr- och söderut. Med motorvägen E6 precis utanför samhället har Rydebäck därmed utmärkta förbindelser för att ta sig både norr- och söderut. 


Utbildning

Rydebäck har en helt ny skola med plats för ca 550 elever. Rydebäcksskolan som funnits sedan 1972, som även byggdes ut både 1983 och 2007, kommer att vara kvar. Rydebäcks Montessoriskola ligger sedan 2009 vid Rydebäcksstrand.  

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter i Rydebäck:


 

Grindögatan 1-8

Endast 700-800 meter från havet och stranden, förvaltar vi 32 lägenheter med adress Grindögatan 1-8 i Rydebäck. Lägenheterna hyrs ut med kallhyra och finns i varierande storlekar från 2 till 4 rum och kök, från 64 till 98 kvadratmeter. 


 

Svartögatan 1-15, Ingarögatan 2-16, Ljusterögatan 8-10 & Visningsögatan 7-9

I Rydebäck, strax söder om Helsingborg, färdigställdes 2015, 40 radhuslägenheter i kvarteret Måseskär. Ett stenkast från havet och bara två minuters promenad från Rydebäck station. Fridfullt och lugnt men ändå nära till kommunikationer. Projektet innefattar lägenheter om 3 rok på 72 kvm och 76 kvm respektive 4 rok på 86 kvm. Lägenheterna på markplan har egen uteplats och marktäppa, som inramas av häckplanteringar, medan lägenheterna på plan två erbjuder två balkonger. Parkeringsplats går att hyra.