ESLÖV


Områdesbeskrivning 

Eslöv ligger i nära Skånes mitt och är en av landets slottstätaste kommun, med hela nio slott som alla har sin spännande att berätta, ja till och med spökhistorier. På Hjularöds slott spelades julkalendern Greveholm in, med sina pampiga tinnar och torn finns i Eslöv strax utanför Harlösa. Eslöv är naturskönt och har många avkopplande promenadstråk, och runt om i kommunen finns flera naturreservat med lockande stigar. Ett av landets äldsta naturreservat finns också i kommunen - och det ligger mitt i Eslöv. Gillar du att paddla kanot så väntar Rönneå på dig. I kommunen erbjuds du också sådant som golf, bowling eller varför inte fallskärmshoppning. En av Skånes två fallskärmsklubbar har sin hemvist norr om Eslöv.  Äventyrsbadet vid Karlsobadet kan locka både ung som gammal, där finns också ett friluftsbad som är öppet på sommarhalvåret. Sommartid är också badlivet vid Ringsjön nära. 


Kommunikation

Eslöv har både regions- och stadsbussar till de större städerna och byarna runt omkring. Från centralstationen i Eslöv avgår även både Pågatåg och Öresundståg i riktning mot Lund, Malmö, Köpenhamn, Hässleholm, Växjö, Kalmar och Stockholm. Eslöv har en flygplats som har landningsbana av gräs, men även en asfalterad landningsbana som främst används för sportflyg och fallskärmshoppning.


Service

 


Utbildning

 I utbildningsväg finns det ett flertal förskolor, grundskolor och gymnasium att välja mellan. Inom vuxenutbildningen finns utbildning från grundskola till högskola. Vuxenutbildningen erbjuder också olika yrkesutbildningar.

 

 

 


Läs mer om våra fastigheter i Eslöv:


 

Kvarngatan 13

Fastigheten Gäddan 30 finns sju hyresrätter i storlekarna 1 till 4 rum och kök.